Expositie 2018
DE VRIENDENHOF
Wanneperveen  

Beeldenexpositie op DE VRIENDENHOF

van 9 juli tot 15 september 2018

Dit jaar richten we weer een mooie zomerexpositie in. Hieronder een indruk van de gastexposanten die bij ons te zien zijn. Ze vertellen waardoor ze zich laten inspireren.


Klik hier voor een indruk van de beelden


Catharina Buren


Voor deze expositie heb ik beelden uitgekozen die passen in de tuin, ergens aan het einde van een zichtlijn of in een perk. Zelf vind ik het altijd fascinerend om te zien hoe mijn beelden mee veranderen met het weer en met het licht. Regen en zonlicht geven de prachtigste lichteffecten.


Joke Pancras


Vanaf 1996 wijd ik mij aan het beeldhouwen. Het is voor mij het creŽren van een vorm waar ik beweging in wil aanbrengen, of een emotie in wil uitdrukken. Figuratief werk spreekt mij meer aan dan abstract. Het mag of moet een bepaalde uitdrukking hebben die mij aanspreekt. Hakken in steen is het mooiste; ik vind het geweldig om uit een stuk steen een figuur te halen. Het figuur zit al in de steen, het is alleen het werk van de beeldhouwer om dit eruit te halen.


Yvonne Vriend


Mijn belangstelling voor beeldhouwen is ontstaan tijdens reizen die ik maakte door Zimbabwe en Zuid Afrika. In Zimbabwe heb ik een workshop gedaan en in Nederland volgden er meer. Daar ontmoette ik Catharina Buren en Joke Pancras, we werken wekelijks samen. Ik werk graag met harde steensoorten zoals marmer, Belgisch hardsteen en serpentine. Werken met steen vind ik verrassend. Na vormgeving openbaart zich de schoonheid van de steen.


Catharina aan het werk
Catharina aan het werk


Joke werkt hier op hout
Joke werkt hier met hout


Yvonne Vriend aan 't werk
Yvonne Vriend aan het werk